Actualització de coneixements sobre l'autocontrol en abastaments d'aigua de consum humà
Programa, avaluació i acreditació
. Introducció als conceptes bàsics. Normativa i legislació. Malalties origen hídric. El Protocol d'autocontrol i gestió (PAG).Esquema de xarxa, zona d'abastament . Geolocalització de les instal·lacions Condicions higiènic-sanitàries dels abastaments i protecció dels abastaments. Pla de mostreig (analítiques de control, completes, seguiments, confirmacions) Paràmetres químics i microbiològics de control. Paràmetres que indiquen risc per a la salut. Presa de mostres i interpretació dels resultats. Relació entre els paràmetres del nivell de desinfectant, terbolesa i indicadors microbiològics de control. Sistemes i processos de tractament de l'aigua. Equips i aparells de mesura. Mesures de prevenció en la manipulació de productes químics. Riscos, informació desl productes químics en fitxes de seguretat i etiquetes. Interpretació dels conceptes que més sovint surten alterats. Comunicació d'incompliments a la població i a l'autoritat sanitària. Interpretació bàsica dels resultats analítics de l'aigua de consum humà. Presentació de casos pràctics
-Oferir als tècnics municipals i als tècnics responsables de les instal·lacions, coneixements i eines de control a fi de garantir la qualitat sanitària de l'aigua de consum humà
-Exposició teòrica i pràctica (presentació de casos pràctics i intercanvi d’experiències)
Assistència
Certificat d’assistència
Destinataris
Col·lectiu professional | Àmbit funcional | Lloc de treball | Competència |
---|---|---|---|
Tècnic auxiliar | Serveis d'acció ciutadana | Inspector salut pública | Sanitat ambiental |
Tècnic especialista | Serveis d'acció ciutadana | Tècnic salut pública | Sanitat ambiental |