Col·laboració de la policia local en la seguretat alimentària municipal: control sanitari del transport i vigilància dels establiments alimentaris
Programa, avaluació i acreditació
El control sanitàri d'aliments en el transport i en els minoristes d'alimentació. Aspectes legals, actes, protocols i procediments. Reglament CE 852/2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris i la Llei 18/2009 de Salut Pública de Catalunya. Deficiències i condicions de risc sanitari: productes no identificats, productes caducats, condicions higièniques deficients (brutícia, protecció, temperatura,...)Situacions concretes: mercaderia perible no documentada, immobilització de mercaderies, etc.Aplicació de mesures correctores.
Donar a conèixer la inspecció policial en l'àmbit de la seguretat alimentària.Ser capaç de coordinar les actuacions entre la policia local i els equips municipals de seguretat alimentària.
Per mitjà de casos pràctics s'exposarà la reglamentació i els procediments a aplicar.
Assistència
Certificat d’assistència
Destinataris
Col·lectiu professional | Àmbit funcional | Lloc de treball | Competència |
---|---|---|---|
Comandament operatiu | Serveis de seguretat ciutadana | Caporal policia | Actuació policial administrativa i mediambiental |
Comandament operatiu | Serveis de seguretat ciutadana | Sergent policia | Actuació policial administrativa i mediambiental |
Suport operatiu | Serveis de seguretat ciutadana | Agent policia | Actuació policial administrativa i mediambiental |